Kamerkoor Ton sur Ton zingt een gevarieerd repertoire dat bestaat uit oude en moderne muziek.
MUZIKALE VOORUITBLIK: AGENDA
MUZIKALE TERUGBLIK
Kamerkoor Ton sur Ton zingt een gevarieerd repertoire dat bestaat uit oude en moderne muziek.
MUZIKALE VOORUITBLIK: AGENDA
MUZIKALE TERUGBLIK
Het concert in oktober en november 2010 stond in het teken van bloemen, Fleur sur fleur. Met muziek van Finzi, Britten, Vaughan Williams, Lauridsen, Whitacre, Morley en John Bennet.
Met het concert van februari 2010 bleven we op eigen bodem. Het programma ‘Hollands Glorie’ bestond uit muziek van J.P. Sweelinck, R. Escher, D. Manneke, J. Röntgen, A. de Klerk, A. Diepenbrock en H. Andriessen.
In de zomer van 2009 hebben we een concert gegeven met muziek uit Amerika, zowel Noord als Zuid. We zongen onder meer liederen van Samuel Barber, Aaron Copland, William Billings, Francisco Hernandéz, Pedro Bermúdez.
In november 2008 zong het koor motetten en liederen van Johannes Brahms, met pianobegeleiding bij de Liebesliederwalzer. Had Brahms een Orfeo-gevoel? En is dat in zijn muziek terug te vinden?
Lees meer > Muziek, liefde en inspiratie (pdf, 50 kB)
Het concert in het voorjaar van 2008 was gewijd aan twee componisten die in tijd ver uit elkaar liggen, maar bij momenten een vergelijkbare muzikale sfeer weten op te roepen. Centraal staat Missa Papae Marcelli van Palestrina, aangevuld met een deel uit Harmony of the spheres van Joep Franssens.
Met het concert van zomer 2007 richtte het koor de blik op zonnige oorden. Het programma was gewijd aan laatromantische muziek van Franse componisten: Requiem van Fauré en een aantal motetten van Poulenc.
PERSBERICHT
Op zondagmiddag 10 november geven we ons najaarsconcert, getiteld Splendour of Eternal Light. In de donkere dagen van november groeit het verlangen naar licht, de feestdagen liggen nog in het verschiet. Er heerst een sfeer die tot een besef van vergankelijkheid leidt: na de duisternis komt opnieuw licht in een voortdurende herhaling.
Geïnspireerd door het eigene van de maand kozen we voor ons concert de titel Splendour of Eternal Light. De titel zelf komt uit de tekst van het werk waarmee het concert wordt afgesloten: O Radiant Dawn, een Engelstalige zetting door James MacMIllan van de O-Antifoon O Oriens Splendor Lucis Aeternae. Uit alle liederen die we zingen spreekt vergankelijkheid, eenzaamheid, duisternis, licht en eeuwige herhaling.
Het concert staat onder leiding van Margriet Stok, medewerking wordt verleend door de sopraansaxofonist Jo Hennen. We zingen in samenspel met hem In Splendoribus Sanctorum, eveneens van James MacMillan, en Solitude van Sven Hagvil. Daarnaast voeren we werken uit van David Lang, Thomas Tallis en Benjamin Britten.
Op zondag 3 juni zingen we tijdens Nijmegen Klinkt! Tijd: 12.30 -13.00 uur Locatie: Schepenhal (Stadhuis, Burchtstraat)
Kamerkoor Ton sur Ton zingt tijdens Podium voor de Stad in De Vereeniging Locatie: Annazaal, De Vereeniging, Nijmegen Tijdstip kamerkoor Ton sur Ton: 10.30-10.55 uur Podium voor de stad, inclusief speelschema
We geven op zondagmiddag 11 november een concert met ‘funeral music’ uit de Engelse barok. In ‘Remember, Anthems of Farewell’ voeren we de Funeral Sentences uit van Henry Purcell, en van William Croft delen uit de Burial Service. Daarnaast klinken enkele anthems van deze componisten. De instrumentale begeleiding en intermezzi worden verzorgd door organist Berry van Berkum en gambiste Marike Tuin. In Engeland heeft de barokmuziek een zeer eigen karakter. Henry Purcell slaagt er in zijn Funeral Sentences en Anthems in om met dit eigen karakter een heel scala aan menselijke emoties weer te geven. Iedere muziekliefhebber kent wel de manier waarop hij in Dido and Aeneas in een schrijnend Lamento het verdriet om het vertrek van een geliefde weergeeft. Ook zijn collega William Croft componeert in dezelfde traditie zijn Burial Service en de anthem Praise the Lord.
© 2020 Kamerkoor TonsurTon