eerdere concerten

2010 - Za 6 en 20 februari: Hollands Glorie

Met het concert van februari 2010 bleven we op eigen bodem. Het programma ‘Hollands Glorie’ bestond uit muziek van J.P. Sweelinck, R. Escher, D. Manneke, J. Röntgen, A. de Klerk, A. Diepenbrock en H. Andriessen.

eerdere concerten

2009 - Za 20 en 27 juni: Van oude en nieuwe werelden

In de zomer van 2009 hebben we een concert gegeven met muziek uit Amerika, zowel Noord als Zuid. We zongen onder meer liederen van Samuel Barber, Aaron Copland, William Billings, Francisco Hernandéz, Pedro Bermúdez.

eerdere concerten

2008 - Zo 27 april: Palestrina

Het concert in het voorjaar van 2008 was gewijd aan twee componisten die in tijd ver uit elkaar liggen, maar bij momenten een vergelijkbare muzikale sfeer weten op te roepen. Centraal staat Missa Papae Marcelli van Palestrina, aangevuld met een deel uit Harmony of the spheres van Joep Franssens.

eerdere concerten

2007 - Zo 10 juni: Laatromantische muziek

Met het concert van zomer 2007 richtte het koor de blik op zonnige oorden. Het programma was gewijd aan laatromantische muziek van Franse componisten: Requiem van Fauré en een aantal motetten van Poulenc.

eerdere concerten

2019 – Zo 10 november: Splendour of Eternal Light

PERSBERICHT

Op zondagmiddag 10 november geven we ons najaarsconcert, getiteld Splendour of Eternal Light. In de donkere dagen van november groeit het verlangen naar licht, de feestdagen liggen nog in het verschiet. Er heerst een sfeer die tot een besef van vergankelijkheid leidt: na de duisternis komt opnieuw licht in een  voortdurende herhaling.

Geïnspireerd door het eigene van de maand kozen we voor ons concert de titel Splendour of Eternal Light. De titel zelf komt uit de tekst van het werk waarmee het concert wordt afgesloten: O Radiant Dawn, een Engelstalige zetting door James MacMIllan van de O-Antifoon O Oriens Splendor Lucis Aeternae. Uit alle liederen die we zingen spreekt vergankelijkheid, eenzaamheid, duisternis, licht en eeuwige herhaling.

Het concert staat onder leiding van Margriet Stok, medewerking wordt verleend door de sopraansaxofonist Jo Hennen. We zingen in samenspel met hem In Splendoribus Sanctorum, eveneens van James MacMillan, en Solitude van Sven Hagvil. Daarnaast voeren we werken uit van David Lang, Thomas Tallis en Benjamin Britten.

eerdere concerten

Nijmegen Klinkt!

Op zondag 3 juni zingen we tijdens Nijmegen Klinkt! Tijd: 12.30 -13.00 uur Locatie: Schepenhal (Stadhuis, Burchtstraat)  

eerdere concerten

Podium voor de Stad, in De Vereeniging te Nijmegen

Kamerkoor Ton sur Ton zingt tijdens Podium voor de Stad in De Vereeniging Locatie: Annazaal, De Vereeniging, Nijmegen Tijdstip kamerkoor Ton sur Ton: 10.30-10.55 uur Podium voor de stad, inclusief speelschema

eerdere concerten

2018 – Zo 11 november: Remember, Anthems of Farewell – Najaarsconcert met Engelse barokmuziek

We geven op zondagmiddag 11 november een concert met ‘funeral music’ uit de Engelse barok. In ‘Remember, Anthems of Farewell’ voeren we de Funeral Sentences uit van Henry Purcell, en van William Croft delen uit de Burial Service. Daarnaast klinken enkele anthems van deze componisten. De instrumentale begeleiding en intermezzi worden verzorgd door organist Berry van Berkum en gambiste Marike Tuin. In Engeland heeft de barokmuziek een zeer eigen karakter. Henry Purcell slaagt er in zijn Funeral Sentences en Anthems in om met dit eigen karakter een heel scala aan menselijke emoties weer te geven. Iedere muziekliefhebber kent wel de manier waarop hij in Dido and Aeneas in een schrijnend Lamento het verdriet om het vertrek van een geliefde weergeeft. Ook zijn collega William Croft componeert in dezelfde traditie zijn Burial Service en de anthem Praise the Lord.