2021: Hilde Gams dirigent

Sinds het voorjaar van 2021 is Hilde Gams dirigent van kamerkoor Ton sur Ton.

In 2018 heeft Hilde de opleiding Koordirectie aan het ArteZ-conservatorium afgerond bij Klaas Stok en Geert-Jan van Beijeren met als bijvak zang bij Elena Vink.

Na haar afstuderen als Schoolmusicus in 2002 werkte Hilde bij diverse koren en scholen in Amsterdam en omgeving. Sinds 2009 werkt ze bij diverse koren in de omgeving van Arnhem en Nijmegen. Ook coacht ze individuele zangers.

In koorverband werkt Hilde graag met klassiek repertoire uit renaissance, barok, romantiek en 20e en 21e eeuw en ook met wereldmuziek.

Workshops en projecten

In de zomermaanden is Hilde als workshopleider verbonden aan Stichting Buitenkunst. Ook geeft zij les in West-Afrikaanse percussie. Sinds juni 2020 zingt zij als mezzo in een vocaal ensemble met diverse Gelderse dirigenten en zangers.

Hilde organiseert projecten en workshops waarin ze ook samenwerkingsverbanden aangaat met collega’s uit diverse disciplines. In deze samenkomsten gaat het altijd om het creëren, ervaren en verdiepen van verbinding en resonans. Muziek speelt daar een belangrijke rol in.

Goede sfeer en muzikale kwaliteit zijn voor haar onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zie ook wildegans.nl.

VOORGAANDE DIRIGENTEN

2014 – 2021: Margriet Stok dirigent

Margriet Stok was dirigent van kamerkoor Ton sur Ton van juli 2014 tot voorjaar 2021. Ze heeft zich geruime tijd bekwaamd in koordirectie bij Carolien Westgeest. Naast koordirectie heeft ze een jarenlange carrière opgebouwd als zangeres en zangcoach.

Margriet Stok studeerde solozang aan de conservatoria te Arnhem en Den Haag bij Rita Dams, Diane Forlano en Marius van Altena (specialisatie barokzang). Daarnaast nam zij deel aan verscheidene masterclasses bij o.a. Carolyn Watkinson en Margreet Honig. Tevens volgde zij een cursus bij Anthony Rolfe Johnson en Diane Forlano op Gregynog festival in Wales (Engeland) en heeft zij zich bekwaamd in EVTS bij Alberto ter Doest.

Zangcarrière

Als soliste treedt Margriet Stok regelmatig op in diverse oratoria onder leiding van gerenommeerde dirigenten. Ook zong zij in diverse barokoperaproducties: The Fairy Queen en Dido en Aeneas van H. Purcell, in David en Jonathas van M.A. Charpentier onder leiding van William Christie, en zong zij de rol van Amor in de opera Orfeo en Euridice van Von Gluck. Tevens nam Margriet Stok deel aan verscheidene solistenensembles die zich specialiseren in de uitvoeringspraktijk van de 16e en 17e eeuwse muziek. Met het ensemble Sospiro concerteerde zij in het Festival Oude Muziek te Utrecht, in het Festival van Vlaanderen te Antwerpen en op verscheidene kamermuziekpodia in Europa.

Van 1998 tot 2013 was zij lid van het Nederlands Kamerkoor, waarmee zij zeer uiteenlopend repertoire zong onder leiding van gespecialiseerde dirigenten op concertlocaties in binnen- en buitenland.

Zangcoach

Margriet is werkzaam als zangdocente in Deventer en werkt regelmatig als zangcoach bij diverse koren. Zij volgde trainingen op het gebied van educatie en workshopleiding bij Mary King en Fraser Trainer (Guilhallschool Londen). Margriet is op dat vlak werkzaam in Nederland en Frankrijk (zomercursus).

2006 – 2014: Onno van Ameijde dirigent

Onno van Ameijde
Onno van Ameijde

Onno van Ameijde was van 2006 tot juli 2014 dirigent van kamerkoor Ton sur Ton. Hij dirigeert in Nijmegen kamerkoor Elnoséqué en is op projectbasis actief als dirigent. Als coach begeleidt hij diverse vocale ensembles, waaronder het Nijmeegse Pipelare. Onno is daarnaast als filmer actief voor ensembles als het Nederlands Kamerkoor, Organisatie Oude Muziek, Combattimento Consort en diverse muziekfestivals. Hij werkte geruime tijd als musicoloog en bibliothecaris bij het Combattimento Consort Amsterdam.

Onno van Ameijde begon in 1998 zijn opleiding Muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht nadat hij de nodige zangervaring had opgedaan bij verschillende koren in vast en project verband. In 2000 startte hij tevens een studie hoofdvak zang aan het conservatorium in Utrecht, bij Pierre Mak. Na twee jaar stapte hij over naar hoofdvak koordirectie bij Rob Vermeulen.
Sindsdien deed Onno ervaring op bij kerkkoren, practicumkoren op het conservatorium en bij koren waar hij als invaller fungeerde. Daarnaast bleef hij zijn medewerking verlenen aan diverse koorprojecten.

In 2004 en 2005 nam Onno deel aan de Kurt-Thomas directiecursus te Utrecht, waar hij onder andere masterclasses volgde bij Micha Hamel, Daan Admiraal en Erik van Nevel op het gebied van koor- en orkestdirectie.

In augustus 2005 rondde hij zijn universitaire studie Muziekwetenschap af, evenals zijn studie hoofdvak koordirectie aan het conservatorium.
Meer informatie www.ovamus.nl