Margriet Stok is vanaf juli 2014 dirigent van kamerkoor Ton sur Ton. Ze heeft zich geruime tijd bekwaamd in koordirectie bij Carolien Westgeest. Naast koordirectie heeft ze een jarenlange carrière opgebouwd als zangeres en zangcoach.

Margriet Stok studeerde solozang aan de conservatoria te Arnhem en Den Haag bij Rita Dams, Diane Forlano en Marius van Altena (specialisatie barokzang). Daarnaast nam zij deel aan verscheidene masterclasses bij o.a. Carolyn Watkinson en Margreet Honig. Tevens volgde zij een cursus bij Anthony Rolfe Johnson en Diane Forlano op Gregynog festival in Wales (Engeland) en heeft zij zich bekwaamd in EVTS bij Alberto ter Doest.

Zangcarrière

Als soliste treedt Margriet Stok regelmatig op in diverse oratoria onder leiding van gerenommeerde dirigenten. Ook zong zij in diverse barokoperaproducties: The Fairy Queen en Dido en Aeneas van H. Purcell, in David en Jonathas van M.A. Charpentier onder leiding van William Christie, en zong zij de rol van Amor in de opera Orfeo en Euridice van Von Gluck.

Tevens nam Margriet Stok deel aan verscheidene solistenensembles die zich specialiseren in de uitvoeringspraktijk van de 16e en 17e eeuwse muziek. Met het ensemble Sospiro concerteerde zij in het Festival Oude Muziek te Utrecht, in het Festival van Vlaanderen te Antwerpen en op verscheidene kamermuziekpodia in Europa.

Van 1998 tot 2013 was zij lid van het Nederlands Kamerkoor, waarmee zij zeer uiteenlopend repertoire zong onder leiding van gespecialiseerde dirigenten op concertlocaties in binnen- en buitenland.

Zangcoach

Margriet is werkzaam als zangdocente in Deventer en werkt regelmatig als zangcoach bij diverse koren. Zij volgde trainingen op het gebied van educatie en workshopleiding bij Mary King en Fraser Trainer (Guilhallschool Londen). Margriet is op dat vlak werkzaam in Nederland en Frankrijk (zomercursus).

Opleidingen en cursussen

  • Conservatorium Arnhem solozang diploma 1992
  • Conservatorium Den Haag aantekening Kamermuziek Barokzang 1994
  • Masterclasses Margreet Honig (1989), Diane Forlano en Anthony Rolfe Johnsen (Gregynog 1991), Carolyn Watkinson (1992)
  • EVTS cursus level 1 en 2 2009
  • Educatie-cursussen Mary King en Fraser Trainer 2011 en 2012

2006 – juli 2014: Onno van Ameijde dirigent kamerkoor Ton sur Ton

Onno van Ameijde was van 2006 tot juli 2014 dirigent van kamerkoor Ton sur Ton. Hij dirigeert in Nijmegen kamerkoor Elnoséqué en is op projectbasis actief als dirigent. Als coach begeleidt hij diverse vocale ensembles, waaronder het Nijmeegse Pipelare. Onno is daarnaast als filmer actief voor ensembles als het Nederlands Kamerkoor, Organisatie Oude Muziek, Combattimento Consort en diverse muziekfestivals. Hij werkte geruime tijd als musicoloog en Onno van Ameijdebibliothecaris bij het Combattimento Consort Amsterdam.

Onno van Ameijde begon in 1998 zijn opleiding Muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht nadat hij de nodige zangervaring had opgedaan bij verschillende koren in vast en project verband. In 2000 startte hij tevens een studie hoofdvak zang aan het conservatorium in Utrecht, bij Pierre Mak. Na twee jaar stapte hij over naar hoofdvak koordirectie bij Rob Vermeulen.
Sindsdien deed Onno ervaring op bij kerkkoren, practicumkoren op het conservatorium en bij koren waar hij als invaller fungeerde. Daarnaast bleef hij zijn medewerking verlenen aan diverse koorprojecten.

In 2004 en 2005 nam Onno deel aan de Kurt-Thomas directiecursus te Utrecht, waar hij onder andere masterclasses volgde bij Micha Hamel, Daan Admiraal en Erik van Nevel op het gebied van koor- en orkestdirectie.

In augustus 2005 rondde hij zijn universitaire studie Muziekwetenschap af, evenals zijn studie hoofdvak koordirectie aan het conservatorium.
Meer informatie www.ovamus.nl