Splendour of Eternal Light: concert op zondagmiddag 10 november 2019

Splendour of Eternal LIght

Onder leiding van Margriet Stok
Met medewerking van Jo Hennen, saxofoon

Datum   : Zondag 10 november 2019
Tijdstip  : 16.00 uur
Locatie  : Heilige Bartholomeuskerk in Beek (gem. Berg en Dal)
Entree   : 14 euro. Voorverkoop 12 euro via https://www.kamerkoortonsurton.nl/contact

PROGRAMMA

James MacMillan
– In splendoribus

Thomas Tallis
– If ye love me

David Lang
– Again

Sven Hagvil
– Solitude (deel 3 uit Symphony of Solitarities)

Benjamin Britten
– Hymn to the Virgin

James MacMillan
– Ave Maris Stella

Thomas Tallis
– O nata lux de lumine

James MacMillan
– O Radiant Dawn

PERSBERICHT

Op zondagmiddag 10 november geven we ons najaarsconcert, getiteld Splendour of Eternal Light. In de donkere dagen van november groeit het verlangen naar licht, de feestdagen liggen nog in het verschiet. Er heerst een sfeer die tot een besef van vergankelijkheid leidt: na de duisternis komt opnieuw licht in een  voortdurende herhaling.

Geïnspireerd door het eigene van de maand kozen we voor ons concert de titel Splendour of Eternal Light. De titel zelf komt uit de tekst van het werk waarmee het concert wordt afgesloten: O Radiant Dawn, een Engelstalige zetting door James MacMIllan van de O-Antifoon O Oriens Splendor Lucis Aeternae. Uit alle liederen die we zingen spreekt vergankelijkheid, eenzaamheid, duisternis, licht en eeuwige herhaling.

Het concert staat onder leiding van Margriet Stok, medewerking wordt verleend door de sopraansaxofonist Jo Hennen. We zingen in samenspel met hem In Splendoribus Sanctorum, eveneens van James MacMillan, en Solitude van Sven Hagvil. Daarnaast voeren we werken uit van David Lang, Thomas Tallis en Benjamin Britten.