Passieconcert met Missa choralis en Via crucis van Franz Liszt in de St. Elisabethkerk in Grave

In de passietijd zingen we het concert de ‘passie van Liszt’ met Missa choralis en Via crucis van Franz Liszt in de Sint-Elisabethkerk in Grave, met medewerking van bariton Ton Tegelaar en organist Gerrit Christiaan de Gier.

Datum: woensdagavond 28 maart 2012
Locatie: Sint-Elisabethkerk, Hoofdwagt 1, Grave
Aanvang: 20.30 uur
Collecte bij de uitgang

De passie van Liszt  verwijst naar de verschillende passies van de veelzijdige Hongaarse componist Frans Liszt. Met de Missa choralis gaf Liszt uiting aan zijn voorliefde voor uitbundige romantische muziek. In de Via crucis  vertolkt Liszt de kruisweg met verstilde soberheid en een ingetogenheid waartoe Liszt zich aangetrokken voelde in met name de tweede helft van zijn leven.