Update 25 maart 2024

Het concert op zondag 14 april staat in het teken van afscheid en troost. Componisten uit de Lage Landen zijn sterk vertegenwoordigd. Ton de Leeuw en Jurriaan Andriessen komen voorbij, evenals Johannes Verhulst, Josquin des Prez (Joske van der Weijden) en de Vlaamse componist Hans Aerts. Daarnaast zingen we ook liederen van o.a. Johannes Brahms, Ralph Vaughan Williams en Gustav Holst.

Het programma start melodramatisch met liederen over verloren liefde, levenslust en jeugd. Gevoelens van wanhoop, verdriet, woede en weemoed wisselen elkaar af. In ‘Come away, death’ van Vaughan Williams klinkt de gekwelde geliefde met een verlangen naar de dood. Ook in 4 korte gedichten van Heinrich Heine, getoonzet door Andriessen, komt de gepijnigde geliefde aan het woord. In ‘De hut op de heide’ van Verhulst loopt het slecht af met de moeder en het kind… Dan weerklinkt de roep om hulp van hogerhand in ‘Notre Père’ van Duruflé en ‘Missa Brevis’ van De Leeuw. Vervolgens klinken troostende, lieflijke ‘Avondliederen’ van Aerts en Brahms. We sluiten af met de liefde die alle tegenslagen overwint (Holst). Zie ook Agenda.

Kamerkoor Ton sur Ton staat onder leiding van dirigent Hilde Gams. Het koor zingt een breed repertoire dat varieert van oude muziek tot muziek van hedendaagse componisten.

Interesse?
Heb je interesse in ons koor? We hebben ruimte voor nieuwe leden: tenoren, alten, sopranen (2e) en bariton. Wil je een keer meezingen? Kijk voor meer informatie bij onze vacatures.

Nieuwsgierig naar eerdere uitvoeringen? Beluister dan enkele geluidsopnames van eerdere concerten.

Ben je geïnteresseerd in ons koor en wil je ons financieel ondersteunen? Kijk dan welke mogelijkheden er zijn voor sponsoring.