eerdere concerten

2019 – Zo 10 november: Splendour of Eternal Light

PERSBERICHT

Op zondagmiddag 10 november geven we ons najaarsconcert, getiteld Splendour of Eternal Light. In de donkere dagen van november groeit het verlangen naar licht, de feestdagen liggen nog in het verschiet. Er heerst een sfeer die tot een besef van vergankelijkheid leidt: na de duisternis komt opnieuw licht in een  voortdurende herhaling.

Geïnspireerd door het eigene van de maand kozen we voor ons concert de titel Splendour of Eternal Light. De titel zelf komt uit de tekst van het werk waarmee het concert wordt afgesloten: O Radiant Dawn, een Engelstalige zetting door James MacMIllan van de O-Antifoon O Oriens Splendor Lucis Aeternae. Uit alle liederen die we zingen spreekt vergankelijkheid, eenzaamheid, duisternis, licht en eeuwige herhaling.

Het concert staat onder leiding van Margriet Stok, medewerking wordt verleend door de sopraansaxofonist Jo Hennen. We zingen in samenspel met hem In Splendoribus Sanctorum, eveneens van James MacMillan, en Solitude van Sven Hagvil. Daarnaast voeren we werken uit van David Lang, Thomas Tallis en Benjamin Britten.

eerdere concerten

2018 – Zo 11 november: Remember, Anthems of Farewell – Najaarsconcert met Engelse barokmuziek

We geven op zondagmiddag 11 november een concert met ‘funeral music’ uit de Engelse barok. In ‘Remember, Anthems of Farewell’ voeren we de Funeral Sentences uit van Henry Purcell, en van William Croft delen uit de Burial Service. Daarnaast klinken enkele anthems van deze componisten. De instrumentale begeleiding en intermezzi worden verzorgd door organist Berry van Berkum en gambiste Marike Tuin. In Engeland heeft de barokmuziek een zeer eigen karakter. Henry Purcell slaagt er in zijn Funeral Sentences en Anthems in om met dit eigen karakter een heel scala aan menselijke emoties weer te geven. Iedere muziekliefhebber kent wel de manier waarop hij in Dido and Aeneas in een schrijnend Lamento het verdriet om het vertrek van een geliefde weergeeft. Ook zijn collega William Croft componeert in dezelfde traditie zijn Burial Service en de anthem Praise the Lord.

eerdere concerten

Nijmegen Klinkt!

Op zondag 3 juni zingen we tijdens Nijmegen Klinkt! Tijd: 12.30 -13.00 uur Locatie: Schepenhal (Stadhuis, Burchtstraat)  

kom hjartans frojd
eerdere concerten

2018 - Zo 22 april: Kom hjärtans fröjd! Scandinavische lentemuziek

Tijdens ons voorjaarsconcert zingen we koormuziek uit Finland, Noorwegen en Zweden. Er klinken onder andere liederen van romantische componisten uit de 19e en 20e eeuw, zoals Jean Sibelius en Edvard Grieg. Pianist Sebastiaan Oosthout verzorgt muzikale intermezzi op piano. De koormuziek uit de noordelijke landen van Europa is melodieus en intiem met een geheel eigen klankwereld. De overwegend lichte en heldere koorharmonieën roepen veelal een verstilde, magische sfeer op. De teksten hebben vaak een melancholieke ondertoon en gaan over menselijke gevoelens maar ook over alledaagse gebeurtenissen en over de seizoenen in de natuur.

eerdere concerten

Podium voor de Stad, in De Vereeniging te Nijmegen

Kamerkoor Ton sur Ton zingt tijdens Podium voor de Stad in De Vereeniging Locatie: Annazaal, De Vereeniging, Nijmegen Tijdstip kamerkoor Ton sur Ton: 10.30-10.55 uur Podium voor de stad, inclusief speelschema

eerdere concerten

2017 - Zo 26 november: Najaarsconcert Ave Maria

Ons najaarsconcert Ave Maria staat in het teken van de advent. We zingen Latijnse en Franse Maria-liederen van oude en moderne componisten: Jean Mouton, Josquin des Prez, Antoine Busnois, Francis Poulenc, Charles Koechlin, Maurice Duruflé, Igor Strawinsky.

eerdere concerten

2017 - Zo 14 mei: Souterliedekens & Zoete koek

We hebben psalmen laten weerklinken vanaf de allereerste toonzettingen tot en met heden. Van souterliedekens tot en met de zeer eigentijdse compositie van ons koorlid Frea van de Lavoir (1953) op psalm 12, Tends-nous la main, speciaal voor dit concert gecomponeerd. We zongen psalmen in bewerkingen van Jacobus Clemens non Papa, Jan Pieterszoon Sweelinck, Daan Manneke, Vic Nees, Andries Clément en Frea van de Lavoir.
Na afloop van het concert genoten koor en publiek van een heerlijke high tea.

agenda

2016 - Zo 22 mei: Lenteconcert Im Grünen

Met het lenteconcert ‘Im Grünen’ brachten we op zondag 22 mei een ode aan de lente, samen.met blazersensembles van het Noviomagum Wind Orchestra. Met onder meer liederen van Haydn, Elgar, Barber, Bartók, Britten en Mendelssohn; en muziek van Chandler, Gounod, Kowaleski en Shakarian. Koor en blazers openden gezamenlijk het concert met Komm, holder Lenz van Haydn; de afsluiting was eveneens gezamenlijk.

eerdere concerten

2015 - Zo 13 december: Adventsconcert Ero cras. Morgen zal ik er zijn

Op zondag 13 november 2015 hebben we een adventsconcert gezongen in de prachtige Bartholomeuskerk in Beek. De O-antifonen vormden het uitgangspunt voor het programma dat bestond uit oude en moderne muziek in een afwisseling van koorzang en orgelspel (door Cor van Wageningen). Met muziek van Hammerschmidt, Praetorius, Schütz, Hassler, Kodály, Pärt, Leenders.